Begrotingskalender 2019

Prinsjesdag

Zoals elk jaar presenteert 1848 op Prinsjesdag de complete begrotingskalender, een schematisch overzicht van het voorlezen van de Troonrede tot aan de stemmingen begin december. Zodat u precies weet wanneer wat te verwachten.

De komende maanden worden de begrotingen van de verschillende ministeries individueel behandeld. Zowel de Tweede als de Eerste Kamer moeten de voorstellen eerst beoordelen en goedkeuren. Dit biedt mogelijkheden voor uw lobby.

1848 Strategie

Naast het financiƫle plaatje worden in de begrotingen ook beleidsdoelstellingen vastgesteld en besproken hoe het kabinet deze wil behalen. Drie onderdelen waar elke belangenbehartiger invloed op uit kan oefenen.

Wilt u weten wat de voorgestelde begrotingen voor uw organisatie betekenen, hoe hierop in te spelen en bij wie u daarvoor moet zijn? 1848 Strategie helpt u hierbij. Neem hier contact met ons op of stuur een mail naar jeroen.thijs@1848strategie.nl.

– update 7 oktober –

Sinds de laatste update zijn onder meer de volgende onderdelen toegevoegd:

  • Agendering van twee nieuwe wetgevingsoverleggen: emancipatie (OCW) en inburgering en maatschappelijke samenhang (SZW);
  • Er komt een begrotingsonderzoek van de OCW begroting; en
  • Er is een inbrentermijn vastgesteld voor feitelijke vragen voor de commissies SZW, BuZa en BuHa-OS.

Klik op de afbeelding om het overzicht in groot (poster)formaat te downloaden.