Wat te verwachten in 2019

Wet- en regelgeving

De basis van een goede lobby is tijdig te weten wat er speelt en wanneer je van jezelf moet laten horen. Met de start van het nieuwe jaar hebben we met 1848 Strategie dan ook alle aanhangige en aangekondigde wet- en regelgeving weer eens op een rijtje gezet. Het is altijd weer meer dan dat je in eerste instantie denkt. Zo’n 82 wetten liggen al ter behandeling voor aan de Tweede Kamer en er zijn al 224 nieuwe regelingen aangekondigd door de verschillende ministeries, laat staan de andere vormen waarop beleid tot uitvoering kan worden gebracht.

Ook in 2019 staat er weer veel ingrijpende wijzigingen op de parlementaire agenda. Het kan zijn dat er ook voor u belangrijke veranderingen aan zitten komen! Bijvoorbeeld maatregelen die genomen moeten worden als er een ‘no deal’ Brexit komt, welke ambities de regering zichzelf stelt omtrent de Wet digitale overheid en of en hoe het gesloten Klimaatakkoord uiteindelijk in concreet beleid uitgewerkt gaat worden.

Strategisch advies

Onderstaand overzicht bevat alleen nog maar de tot nu bekende nieuwe wet- en regelgeving. Wilt u weten of en wat voor wet- en regelgeving voor uw organisatie kan verwachten of een keer in meer details wilt spreken wat er komend jaar allemaal voor uw belangenbehartiging van belang is. Neem dan contact met ons op voor strategisch advies voor uw organisatie.

Klik op de afbeelding om het volledige overzicht op A3 (poster)formaat te downloaden.